Júniusban javult a feldolgozóipari aktivitás az Egyesült Államokban

Gazdaság, 2020.07.01

A brit IHS Markit és az amerikai ISM gazdasági kutatóintézetek felmérésében egyaránt a vártnál jobban alakult az Egyesült Államok feldolgozóipari teljesítményét követő beszerzésimenedzser-index júniusban.

A londoni IHS Markit piackutató intézet felmérésében a feldolgozóipari beszerzésimenedzser-index értéke júniusra 49,8 pont lett, magasabb a májusi 39,8 pontnál. Elemzők minimálisan gyengébb mutatóra, 49,6 pontra számítottak júniusra.

Az amerikai Institute for Supply Management (ISM) felmérésében a júniusi BMI 52,6 pontra emelkedett a májusi 43,1 pontról. A piac az ISM mutatója esetében 49,5 pontot várt júniusra.

A BMI 50 pont feletti értéke a vizsgált gazdasági ágazat teljesítményének a növekedését, 50 pont alatti értéke pedig csökkenését jelzi.

Az ISM alindexei közül az új megrendelésekre vonatkozó mutató júniusban 56,4 pontra ugrott a májusi 31,8 pontról, az árindex 40,8 pontról 51,3 pontra emelkedett, a foglalkoztatottsági helyzetet tükröző mutató értéke pedig a májusi 32,1 pontról 42,1 pontra nőtt júniusban.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!