Karácsony - Szállás.hu: 85 százalékkal nő a hotelek karácsonyi forgalma

Gazdaság, 2018.12.12

Évről évre egyre nagyobb az érdeklődés a karácsonyi időpontok iránt a szálláshelyeken: idén 85 százalékkal nő a forgalom a december 22-26. közötti időszakban a Szállás.hu előfoglalási adatai szerint.

A szállásfoglaló oldal szerdai közleménye szerint tavaly 120 százalékos volt a növekedés az ünnepi időszakban. A legnépszerűbb úti célok listáját idén is Budapest vezeti, a legtöbb foglalást sorrendben Hévíz, Eger, Hajdúszoboszló, és Szeged hotelei könyvelhetik el.

Keresztes Nóra, a Szállás.hu marketing menedzsere a közleményben elmondta: az átlagos foglalási érték 63 ezer forint, míg az átlagos foglalás hossza 2 nap a karácsonykor utazók körében. SZÉP-kártyás fizetést eddig nagyjából minden tizedik vendég tervezett, ők jellemzően 98 ezer forintot szánnak a szálláshelyre.

A portál adatai szerint a legdrágább karácsonyi belföldi kiruccanás közel félmillió forint, a legolcsóbb ugyanakkor csupán 3500 forint volt idén.

A legkelendőbb szálláshelyek a 4 csillagos hotelek, a foglalások harmada ide szól. Fokozott az érdeklődés Zalakaros, Debrecen, Gyula, Siófok és Miskolctapolca iránt is. A foglalások megoszlása szerint Heves, Pest és Zala megye a három dobogós.

A legnépszerűbb külföldi úti cél listáját karácsonykor Zakopane vezeti, amit Bécs, Krakkó, és Prága követ.

A legvonzóbb szálláshelykörnyéki programok között most is ott van az egri vár, a Miskolctapolca Barlangfürdő, a Festetics-kastély, a Hévízi Tófürdő, vagy a Siklósi vár - közölték.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!