Kétoldalú együttműködési megállapodást írt alá az MNB és a Kínai Értékpapír-felügyeleti Hatóság

Gazdaság, 2021.07.26

Kétoldalú együttműködési megállapodást írt alá a Kínai Értékpapír-felügyeleti Hatóság (CSRC) és a Magyar Nemzeti Bank (MNB) a két fél közötti információcsere és tudásmegosztás érdekében - közölte az MNB hétfőn az MTI-vel.

A megállapodás keretet ad a két hatóság közötti, felügyeleti tevékenységhez kapcsolódó információcserének és tudásmegosztásnak, ezzel is erősítve a két tőkepiaci felügyelésért felelős hatóság együttműködését és a kölcsönös segítségnyújtást. A megállapodás egyebek között kiterjed a piaci manipuláció és a bennfentes kereskedelem felderítésére, a hatóságok közötti információmegosztásra, továbbá a határon átnyúló intézmények működésével összefüggő felügyeleti együttműködésre, mind a befektetési szolgáltatások, az értékpapírkibocsátások és az elszámolások területén.

A közlemény szerint a most aláírt dokumentum kibővíti és egyben kiegészíti a már meglévő megállapodást az Értékpapír-felügyeletek Nemzetközi Szervezetének (IOSCO) multilaterális, továbbá az MNB és a Kínai Bank-felügyeleti Hatóság által 2016-ban kötött bilaterális együttműködési megállapodások keretében.

Az MNB évek óta kiemelt figyelmet fordít arra, hogy szorosabbra fűzze és kiterjessze nemzetközi szakmai kapcsolatait a stratégiai partner jegybankokkal, valamint a nemzetközi gazdasági szervezetekkel és pénzügyi intézményekkel. Ezen az úton számít fontos mérföldkőnek a mostani megállapodás is - olvasható a jegybank közleményében.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!