K&H Bank: két új, speciális támogatást nyújt a Széchenyi kártya program MAX

Gazdaság, 2022.06.26

A Széchenyi kártya program MAX az emelkedő kamatkörnyezethez igazítva, továbbra is kedvező finanszírozást, valamint két új, speciális támogatást is nyújt a kkv szektornak - ismertette a K&H Bank vasárnapi, MTI-nek küldött közleményében.

Rammacher Zoltán, a K&H kkv marketing és értékesítés támogatás vezetője a közleményben elmondta: a MAX elődje, a Széchenyi GO! konstrukció lezárásáig több mint 69 milliárd forint értékben kötöttek szerződést, ezernél több vállalkozással. A jövőbeli finanszírozási igényeket befolyásolhatja, hogy a K&H kkv bizalmi index 2022 első negyedévi kutatásában 5 százalékpontos csökkenést prognosztizáltak a kkv-k a beruházási hajlandóságban - jelezte. Felhívta a figyelmet ugyanakkor arra, hogy a tervezett digitális korszerűsítések, a technológiaváltást segítő gép- és berendezés beszerzések megvalósulása elengedhetetlen a hazai vállalkozások versenyképességéhez mind a hazai, mind a nemzetközi piacokon.

Az új program legfontosabb részletei között kiemelte: kedvező kamatozással továbbra is elérhető lesz folyószámlahitel, likviditásihitel, beruházási hitel és lízing konstrukció. Minden konstrukció továbbra is fix kamattal érhető el. A maximálisan igényelhető hitelkeret 50, 250 és 400 millió forint a hiteltípustól, a futamidőtől, a korábban már felvett támogatásoktól, a garanciáktól és a türelmi időtől függően

Közölték: a folyószámlahitel korábbi 100 millió forintos hitelkerete 250 millió forintra nő, maximum 3 éves futamidőre vehető fel, évi fix 3,5 százalékos kamattal. A folyószámlahitelen belül lesz elérhető az úgynevezett Széchenyi Energiakártya, ami az energiaválság miatt érintett cégeknek ad további kamattámogatást.

A likviditásihitel futamideje maximum 3 év és szabadon felhasználható a vállalkozás tevékenységével összefüggően, maximum igényelhető összeg 250 millió forint és évi fix 2,5 százalékos kamattal érhető el. A beruházási hitel futamideje maximum 10 év, az igényelhető hitelösszeg maximum 400 millió forint és évi fix 1,5 százalékos kamattal érhető el.

A pénzintézet közölte, hogy a beruházási hitelen belül vezetik be a másik speciális támogatást: az energiahatékonyság javítását szolgáló technológiaváltás esetében további kamattámogatás igényelhető, akár évi fix 0,5 százalékos kamatozással is elérhető

Az új program keretében pénzügyi lízing konstrukció is elérhető új vagy használt haszongépjárművek, gépek, berendezések beszerzéséhez, az igényelhető hitelösszeg maximum 400 millió forint évi fix 3,5 százalékos kamatozás mellett.

A pénzintézet emellett saját K&H zöldautó lízingkonstrukció lehetőséget nyújt a vállalkozások zöldítésére és hozzájárul egy fenntarthatóbb környezethez is, mivel az elektromos autó beszerzést kiemelten kedvező, a teljes futamidő alatt évi fix 2,5 százalék kamattal valósíthatják meg.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!