Kisosz: lezárul az észak-magyarországi JOGpontok projekt

Gazdaság, 2022.01.28

Az európai uniós támogatásból megvalósult ingyenes jogi segítségnyújtást nyújtó észak-magyarországi JOGpontok projekt 2022. január 31-én lezárul - közölte a Kisosz, a projektet megvalósító konzorciumvezető pénteken az MTI-vel.

A Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív programban (Ginop) "A jogszerű foglalkoztatást célzó szolgáltatásnyújtás támogatása" projekt 399,98 millió forint vissza nem térítendő támogatásból valósult meg. A konstrukciót 2019. május 2-ától munkaadói és munkavállalói szervezetek, az Áfeosz-Coop Szövetség, az Iposz, az Okisz, a Kisosz, Munkástanácsok Országos Szövetsége, az ÉSZT és a Liga Szakszervezetek működtették konzorciumban - írják a közleményben.

Részletezték, hogy a projektben gyakorlott jogászok közreműködésével ingyenes jogi szolgáltatást nyújtottak a régióban személyes, elektronikus és telefonos platformokon. A lehetőséget mindenki ingyen és anonim módon vehette igénybe a munka világát érintő területeken, így munkajogi, társadalombiztosítási jogi, cégjogi és adójogi kérdésekben.

A projektek másik pillére a Munkaügyi Tanácsadó és Vitarendező Szolgálat (MTVSZ) volt, amely hozzájárult a kollektív munkaügyi kapcsolatok működéséhez - írják a közleményben.

Ismertették, hogy az Észak-Magyarország régióban több mint 20 000 ügyfél mintegy 27 000 ügyben kereste fel a szolgáltatást. A Munkaügyi Tanácsadó és Vitarendező Szolgálat keretében 115 eljárás valósult meg.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!