Kissé javult májusban a fogyasztói hangulat az Egyesült Államokban

Gazdaság, 2020.05.29

Az előző havi nyolc éves mélyponthoz képest javult kissé a fogyasztói hangulat májusban az Egyesült Államokban, azonban továbbra is mély fogyasztói aggodalomról árulkodik a Michingan Egyetem felmérése.

Elemzők nagyobb javulást vártak májusban a Michigan Egyetem fogyasztói hangulatindexétől. A mutató értéke a várt 74,0 pont helyett 72,3 pontra emelkedett a nyolc éves mélypontnak számító előző havi 71,8 pontról.

A fogyasztók kedvezőbbnek ítélték meg aktuális helyzetüket májusban mint az előző hónapban, de az index javulásának a mértéke itt is elmaradt a várttól. A mutató az áprilisi 74,3 pontról 82,3 pontra emelkedett májusban, szemben a várt 83,0 ponttal.

A fogyasztói hangulat és az aktuális kondíciók vártnál jobb megítélése a krízishelyzet áthidalására magánszemélyeknek nyújtott állami támogatásra vezethető vissza.

A kilátások megítélése azonban a támogatásokkal együtt is romlott a fogyasztók körében: a mutató májusra vonatkozóan 65,9 pontra csökkent az áprilisi 70,1 pontról, nagyobb mértékben a várt 67,7 pontnál.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!