Költségvetés - MSZP: Futballisztán 2019. évi költségvetés tervezetét nyújtotta be a kormány

Gazdaság, 2018.06.13

Az MSZP "Futballisztán" 2019. évi költségvetés tervezetének nevezte a kormány által szerdán benyújtott költségvetést.

Az ellenzéki párt szerdán az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a benyújtott javaslat nem egy "kereszténydemokrata költségvetés, sokkal inkább egy felelőtlen, populista, kommunikációs kormányzás büdzséje, Futballisztán költségvetése, ahol még mindig több mint 100 milliárd megy el stadionokra".

Megemlítették, hogy Varga Mihály pénzügyminiszter a "biztonságos növekedés" költségvetéséről beszélt. Az MSZP viszont úgy látja, a gazdaság motorját továbbra is az uniós források jelentik, amelyek nélkül a magyar gazdaság "egyszerűen összeomlana". Ezért is szerintük megdöbbentő az "Orbán-kormány felelőtlen politikája", amellyel folyamatosan távolítják Magyarországot az Európai Uniótól.

Az MSZP úgy látja, ettől a költségvetéstől nem fog több gyermek születni az országban és nem fog megtorpanni a tömeges elvándorlás Magyarországról. Megdöbbentőnek nevezték azt is, hogy a "keresztény kormány tervezete a szegénység mérséklését, a mélyszegénység felszámolását nyomokban sem tartalmazza".

Kiemelték: az "MSZP a társadalom igényeit kiszolgáló, az oktatást, az egészségügyet, a lakhatást támogató, a szegénységet felszámoló módosító indítványokat fog benyújtani".
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!