Konzultációsorozattal járul hozzá a GVH az infláció mérsékléséhez

Gazdaság, 2022.11.29

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) féléves konzultációsorozatot kezd, hogy felhívja a gazdasági szereplők figyelmét a tiszta verseny jelentőségére, és ezzel hozzájáruljon az infláció megfékezéséhez - közölte a GVH az MTI-vel kedden.

Az infláció emelkedése a vállalkozásokat is jelentős kihívás elé állítja, hiszen a magasabb költségek miatt áremelésre kényszerülnek. Ha összehangoltan hárítják át a többlet terheket a fogyasztókra, azzal csak rontanak a helyzeten, és a versenytörvényt is megsértik, ezért saját maguknak kell megoldásokat találniuk - hangsúlyozták.

A versenyjog betartása a GVH szerint ilyen környezetben különösen fontos, de egyeztetésekre azért is szükség van, mert ezek alapján pontosabb képet alkothatnak a piaci folyamatokról, a gazdálkodási feltételekről. A csatlakozás lehetősége nyitott, várják a nehézségekkel szembesülő ágazatok képviselőinek jelentkezését.

A konzultációsorozat első eseményeként kedden a Magyar Pékszövetség vezetőivel találkoztak a hivatal munkatársai, hogy az infláció kezeléséről tárgyaljanak, és tájékoztassák őket a versenyjogi szabályokból adta lehetőségekről. Az érdekképviselet a bizonytalanságot, a költségek kiszámíthatatlan változását tartja a legnagyobb gondnak, segítséget jelenthet viszont a nehéz helyzetbe jutott vállalkozásoknak, ha szakmai információkhoz jutnak, előrejelzéseket ismerhetnek meg, pályázati lehetőségekről értesülnek - olvasható a GVH közleményében.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!