Korszerűsödött a Szolnoki Ipari Park ipari víz- és szennyvízhálózata

Gazdaság, 2021.10.22

Mintegy 760 millió forintból korszerűsödött a Szolnoki Ipari Park ipari víz- és szennyvízhálózata - közölte a projekt kommunikációjáért felelős Szolnoki Városfejlesztő Nonprofit Zrt. közleményben az MTI-vel.

A beruházásra 549 millió forint európai uniós támogatást nyert a Terület- és településfejlesztési operatív program (Top) pályázatán az iparterület üzemeltetéséért felelős Szolnoki Ipari Park Kft. A projekthez 211 millió forint önerővel járult hozzá az üzemeltető - tájékoztattak.

A fejlesztésnek köszönhetően lehetővé vált az ipari parkban működő cégek ipari vízellátása a meglévő, Bige Holdingon keresztül történő megtáplálás mellett és attól függetlenül is az egykori cukorgyári tiszai vízkivételi műtől.

A projektelem tartalmazta a vízkivételi mű létesítményeinek hasznosítása mellett új víztisztítómű kiépítését, az ipari park területéig vezetékhálózat létesítését, illetve az ott található záportározóra víztisztító és ellátómű kialakítását. A beruházással lehetővé vált, hogy az iparterületen keletkezett tisztított ipari szennyvizet a Görbeér-melléki csapadékvízelvezető csatornán keresztül a Tisza folyóba vezessék.

A fejlesztés hozzájárult Szolnok gazdasági versenyképességének növeléséhez és a munkahelyteremtéshez, elősegíti a környezetfejlesztést - írták a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!