Kötvényt bocsát ki 28,4 milliárd forint értékben a Mol

Gazdaság, 2019.09.20

Sikeres kötvényaukciót tartott intézményi befektetők részére a Mol a Magyar Nemzeti Bank (MNB) által meghirdetett növekedési kötvényprogram keretein belül, a kötvényeket zártkörűen hozzák forgalomba 28,4 milliárd forint értékben - tette közzé a társaság a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján pénteken.

A tájékoztatás szerint a 10 éves futamidejű kötvényeket 2 százalékos kuponnal bocsátották ki. A kötvények hozama 1,9055 százalék.

A Mol a kötvényeket a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) által működtetett Xbond multilaterális kereskedési rendszerbe szándékozik regisztrálni.

A tranzakció lezárásával a Mol rendkívül versenyképes finanszírozási kondíciókkal jutott forráshoz - közölte a vállalat.

Az MNB a hazai kötvénypiac megerősítésére idén július elsején indította el a növekedési kötvényprogramját, amelynek keretében a jegybank 300 milliárd forint erejéig vásárolhat hazai székhelyű, nem-pénzügyi vállalatok által kibocsátott, jó minősítéssel rendelkező kötvényeket. Az elsődleges és másodlagos piaci vásárlások eredményeként egy kibocsátott kötvénysorozat összesen legfeljebb 70 százalékát birtokolhatja a jegybank, egy vállalatcsoporttal szembeni kitettsége pedig nem haladhatja meg a 20 milliárd forintot.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!