Lanyhult az amerikai cégek részvényvisszavásárlási kedve az első negyedévben

Gazdaság, 2019.07.05

(MTI/TASZSZ) - Az amerikai cégek hat negyedév után először csökkentették részvényvisszavásárlási kiadásaikat az első három hónapban.

A New York-i tőzsde S&P 500 indexében szereplő vállalatok 205,8 milliárd dollárt költöttek saját részvényeik visszavásárlására az idei első három hónapban a negyedévvel korábbi rekordszintű, 223 milliárd dollár után.

Az idei első negyedévben egyebek között az ipari cégek részvényvisszavásárlása 19,4 milliárd dollárra csökkent a tavalyi utolsó negyedévi 23 milliárd dollárról, a fogyasztási termék-gyártóké 25,7 milliárdról 17,7 milliárd dollárra, az energiaipari cégeké pedig 8,7 milliárd dollárról 4,3 milliárd dollárra mérséklődött, miközben a technológiai cégek 10 százalékkal többet, 68 milliárd dollárt költöttek erre a célra.

Az idei első három hónapban az öt legnagyobb részvényvisszavásárló az Apple (23,8 milliárd dollár), az Oracle (10 milliárd dollár), a Pfizer (8,9 milliárd dollár), a Bank of America (6,3 milliárd dollár) és a Cisco Systems (6,1 milliárd dollár) volt.

A múlt év egészében rekordnak számító, 800 milliárd dollárt költöttek részvényvisszavásárlásra az S&P 500 cégei.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!