Lassult a feldolgozóipar teljesítménynövekedése a philadelphiai körzetben februárban

Gazdaság, 2021.02.18

Elemzők által vártnál kevésbé lassult a feldolgozóipar teljesítménybővülése az Egyesült Államok közép-atlanti térségében februárban.

Az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve (Fed) philadelphiai részlege csütörtökön azt közölte, hogy a feldolgozóipar teljesítményét tükröző mutató 23,1 pontra mérséklődött a januári 26,5 pontról. Elemzők nagyobb romlásra, 20 pontra számítottak februárra.

A nullánál kisebb érték a feldolgozóipar teljesítményének csökkenését jelzi, a pozitív érték pedig bővülésre utal.

Az index, amely tavaly áprilisban és májusban mínusz 56,6, illetve mínusz 43,1 ponton érte el minden idők legmélyebb pontját a koronavírus-járvány hatására, már a kilencedik egymást követő hónapban tartózkodott a növekedést jelző pozitív tartományban februárban.

Az új megrendelések alindexe 30 pontról 23,4 pontra süllyedt februárban, a foglalkoztatási mutató 3 pontról 25,3 pontra emelkedett. A vállalkozások kevésbé derűlátóak a jövőt illetően, a következő hat hónapra szóló várakozásokat tükröző index értéke a januári 52,8 pontról 39,5 pontra gyengült februárban.

Elemzők szerint a Fed philadelphiai körzetének feldolgozóipari aktivitásról közölt adata általában az országos trendet tükrözi.

A feldolgozóipar, amely az amerikai gazdaság 11-12 százalékát fedi le, tavaly tavasszal történelmi mélységekbe zuhant a koronavírus-járvány hatására, de júniusban elindult felfelé, és azóta is folyamatos a növekedése.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!