Lassult novemberben a kínai szolgáltatóipari növekedés

Gazdaság, 2018.11.30

Novemberben 15 hónapja a leglassúbb ütemet vette fel a szolgáltatóipar teljesítményének a növekedési üteme Kínában, a feldolgozóiparban pedig megállt a teljesítmény növekedése a logisztikai szakmai szervezeteknek a nemzeti statisztikai hivatal adataira támaszkodó felmérése szerint.

A CFLP (China Federation of Logistics & Purchasing) és a CLIC (China Logistics Information Centre) logisztikai szakmai képviseleti szervezetek kimutatása szerint novemberben a várt 53,8 pont helyett 15 havi mélypontra, 53,4 pontra csökkent a szolgáltatóipari beszerzésimenedzser-index (BMI) az előző havi 53,9 pontról.

Az új megrendelések beérkezésének a mutatója nem változott az előző havihoz képest, 50,1 pont lett novemberben is. A foglalkoztatás azonban már sorban a harmadik hónapban zsugorodott novemberben, a mutató 48,7 pontra csökkent 48,9 pontról.

A feldolgozóipari BMI 2016 júliusa óta a legalacsonyabbra, a stagnálást mutató 50,0 pontra csökkent novemberben az októberi 50,2 pontról. A piac az októberivel megegyező értéket várt novemberre is.

Az új megrendelések beérkezésének növekedése lassult, a mutató 50,4 pontra csökkent 50,8 pontról, az exportmegrendeléseké pedig már sorban a hatodik hónapja zsugorodott, a mutató 47,0 pont lett novemberben az októberi 46,9 pont után. A foglalkoztatás szintén zsugorodott, 48,3 pont lett a mutató az előző havi 48,1 pont után.

A BMI 50 pont feletti értéke a vizsgált gazdasági tevékenység teljesítményének a növekedését, 50 pont alatti értéke pedig zsugorodását jelzi.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!