Latorcai Csaba: 2030-ra Magyarország legyen az Európai Unió öt legélhetőbb országának egyike

Gazdaság, 2024.06.07

A kormány célja, hogy 2030-ra Magyarország legyen az Európai Unió öt legélhetőbb országának egyike, ehhez pedig leginkább az életminőség növelésére van szükség - mondta a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára az Építők Napján pénteken Budapesten.

Latorcai Csaba közölte, ebben stratégiai partnereik az építés területén dolgozók, akiknek azonban a munkájuk kiteljesedéséhez, és így a kormányzati célok megvalósításához is forrásokra van szükségük.

Az államtitkár kiemelte, hogy Magyarország számára a mostani európai uniós fejlesztési időszakban csupán a Terület és Település Fejlesztési Operatív Programon belül 1962 milliárd forint jár, ehhez képes 800 milliárd forint áll rendelkezésre. Magyarország kormánya elkötelezett abban, hogy a hiányzó forrásokat, amelyek jog szerint járnak, azokat haza hozzák és minél hamarabb az önkormányzatok és azokon keresztül az építőipar számára rendelkezésre bocsássák, hogy "közös erővel építsük és fejlesszük Magyarországot" - fogalmazott Latorcai Csaba.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!