Lemondott tisztségéről a Delta Technologies igazgatósági elnöke

Gazdaság, 2020.06.19

Június 30-i hatállyal lemondott a Delta Technologies Nyrt. igazgatósági elnöki tisztségéről, valamint igazgatósági tagságáról Papp István, a testület új elnökét a Delta csoport négy tulajdonosa, a Delta Technologies igazgatósági tagjai közül választják meg a következő közgyűlésen - közölte a társaság pénteken az MTI-vel.

A közlemény szerint ugyancsak június 30-i hatállyal lemondott tisztségéről Szlankó János, a tőzsdei társaság igazgatósági tagja is.

Papp Istvánt az egy éve még tevékenység nélküli, üres tőzsdei cégként működő Est Media Nyrt. igazgatósági elnökének kérték fel, hogy találja meg a megfelelő partnert a társaság fundamentumokkal való megtöltéséhez, képviselje a szakmai szempontokat a tárgyalások során, valamint dolgozza ki a társaság hazai és nemzetközi stratégiáját. Ezeket a feladatokat Papp István maradéktalanul elvégezte, a Delta csoporttal létrejött tranzakció pedig lényegében lezárult.

Az elnök által meghozott döntés értelmében Papp István és a Delta Technologies Nyrt. együttműködése nem folytatódik. A társaság igazgatóságának feladatait a továbbiakban a testület négy tisztségében maradt tagja látja el, akik a tőzsdei cég soron következő közgyűlésén választanak új igazgatósági elnököt a tagok közül - írta közleményében a társaság.

A Delta csoport és az Est Media tavaly júliusban jelentették be, hogy a tőzsdei társaság megvásárolja a Delta Systems Kft. 100 százalékos tulajdonrészét a Delta csoport holdingcégétől, a Deltagroup Holding Zrt.-től, amely pedig a tőzsdei társaság fő részvényesévé válik.

A Delta Technologies Nyrt. 100 százalékos tulajdonú leányvállalata, a Delta Systems Kft. vezető magyar rendszerintegrátor cég. Célja, hogy tevékenységének leginnovatívabb területeire - melyek közül kiemelt hangsúlyt kap az Ipar 4.0., ezen belül az 5G, az energiamenedzsment, az IT-biztonság és a közlekedésinformatika - építve, jelenlegi portfólióját bővítve kilépjen a regionális piacra is.

A Delta Technologies 0,78 forint névértékű részvényeivel a BÉT standard kategóriájában kereskednek, a papírok pénteken 98,6 forinton zártak, 1,13 százalékkal magasabban az előző záróárnál. Az elmúlt egy évben a részvények legalacsonyabb ára 38 forint, a legmagasabb 171,8 forint volt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!