Magyar Nemzet - Tállai András: harmincszor több támogatást kapnak a családok, mint 2010-ben

Gazdaság, 2019.06.26

Soha nem látott összeggel, 380 milliárd forinttal támogatja jövőre az állam adó- és járulékkedvezmény formájában a legálisan dolgozó szülőket - közölte Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára a Magyar Nemzettel.

A napilap szerdai számában megjelent cikkben az államtitkár hangsúlyozza: tíz évvel korábban ez az összeg csupán 12 és fél milliárd forint volt, igaz, akkor még a Gyurcsány-Bajnai-kormány határozott a számokról. Tállai András úgy vélekedett, hogy miközben a mostani kabinet újabb és újabb adócsökkentéseken dolgozik, az ellenzék - ha tehetné - azonnal adót emelne.

Az Országgyűlés a múlt héten tárgyalt a jövő évi költségvetés számairól. A törvénytervezet lényeges pontjai között szerepel az adócsökkentés és a családok támogatása - mondta Tállai András. Kiemelte, hogy éppen ez a két elem mutatja meg legjobban a lényeges különbséget a kormány és a balliberális ellenzék felfogása között.

Mint mondta, jövőre 380 milliárd forint marad adó- és járulékkedvezmény formájában a legális keretek között munkát vállaló és gyermeket nevelő családoknál. Az összeg magában foglalja a legújabb kedvezményt is: a következő évtől egyetlen forint személyi jövedelemadót sem kell fizetniük a négygyermekes anyáknak - mondta az államtitkár.

Szerinte érdemes mindezt összevetni a baloldali kormányok időszakával. Tállai András úgy fogalmazott: Gyurcsány Ferencék nem emelték, hanem csökkentették a családoknak járó adókedvezményeket, kormányzásuk utolsó évében, 2010-ben pedig csupán 12 és fél milliárd forintnyi kedvezményben részesültek a szülők.

Az elmúlt hetek, hónapok történései alapján az lehet az ember érzése, hogy semmi nem változott: a balliberálisok továbbra is a megszorításban hisznek, és azonnal adót emelnének, ha lehetőségük volna rá - mondta az államtitkár.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!