Magyar Telekom: folytatódik a növekedés 2018-ban is

Gazdaság, 2018.11.08

Folytatódik a növekedés 2018-ban, az idei évre tervezett célok elérhetőek, az összes bevétel elérheti a 630 milliárd forintot - mondta Szabó János, a Magyar Telekom gazdasági vezérigazgató-helyettese sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

Kifejtette: az elmúlt 1,5-2 évhez hasonlóan sikeres harmadik negyedévet zártak, üzletileg és pénzügyileg egyaránt. Továbbra is meghatározó tényezőt jelent a növekedésben az eszközértékesítés, a készülékek eladása. A vezetékes hang bevételek folyamatosan csökkennek, ezt azonban kompenzálja az eszközeladás. A mobil szegmensben a hanghívások stagnáló trendjét ellensúlyozza az adatforgalom növekedése, ez a harmadik negyedévben és éves szinten is kétszámjegyű mértékben járult hozzá a bevételekhez - mondta. Kitért arra, hogy a macedón leányvállalat is növelni tudta a bevételeit, ami az éves célok eléréséhez fontos. Szabó János az osztalékról elmondta: a cég úgy számol, hogy a 2018-as év után részvényenként 25 forint osztalékot fog fizetni, a 2017-eshez hasonlóan.

Kitért arra, hogy az iparág komoly kihívásokkal néz szembe, az új trendek elterjedése, a technológiai fejlesztések, és a szolgáltatások integrációja felgyorsul. Ebben szerinte lépéselőnyben van a cég, ezt szeretnék kihasználni, és továbbfejleszteni, azzal együtt, hogy a Magyar Telekom már jelenleg is integrált szolgáltató. A vezetékes hálózat mostanra 3,4 millió, másodpercenként 30 megabit sebességű elérést biztosít, ebből 913 ezer a gigabit sebességre képes optikai elérés. Az idei tervek szerint idén további 300 ezer háztartásban teszik elérhetővé a nagysebességű szélessávú internetet - mondta.

Elmondta azt is, hogy a tervek szerint idén mintegy 90 milliárd forintot költenek fejlesztésekre. Ebben az utolsó negyedévben lesz jelentős megugrás, az első kilenc hónapban a tervezett összegből 51,8 milliárd forintot költöttek el, ami alacsonynak számít - tette hozzá.

A cég új székházba költözik, az átköltözés lassan a végére ér - mondta.

A Magyar Telekom szerdán piaczárás után közzétett gyorsjelentése szerint a távközlési szolgáltató bevétele a harmadik negyedévben 5,4 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest és 163,8 milliárd forintot tett ki. Az adózott eredmény a harmadik negyedévben 15,1 milliárd forint volt, 22,1 százalékkal kevesebb az egy évvel korábbinál.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!