Magyar Üzleti Felelősség Díjat nyert a MEKH Energiakövetek programja

Gazdaság, 2018.12.01

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) Energiakövetek programja elnyerte a Magyar Üzleti Felelősség Díjat, a CSR Hungary Díjat junior kategóriában - közölte a hivatal szombaton az MTI-vel.

Az elismerésben azok a szervezetek részesülnek, amelyek kiemelkedő és felelősségteljes kezdeményezéseikkel pozitív hatással vannak a társadalomra és a környezetükre.

A MEKH közleményében felidézte, hogy az Energiakövetek programot 2017-ben hirdették meg, cél a fogyasztói tudatosságot fejlesztő szemléletformálás és a jövő szakembereinek felkarolása.

A programba a felsőoktatásban természettudományos tárgyakat hallgató fiatalok jelentkezhetnek olyan óratervvel, amely élményszerűen és új szemlélettel dolgozza fel az energiatermelés, a tudatos energiafelhasználás vagy az energiatakarékosság témáját.

Az Energiakövet program pályázat nyertesei óraterveik alapján az általános iskolák felső tagozatosainak és középiskolások számára tartanak rendhagyó tanórákat.

A hivatal az energiaköveteket 300 ezer forint pénzdíjjal támogatja, megszervezi az órákat, biztosítja a látványos és érdekes tanórákhoz szükséges demonstrációs eszközöket, illetve szakmai tréningekkel segíti a fiatal tehetségeket.

A program 2017-es indulása óta MEKH hét energiakövete országszerte 31 iskolában, mintegy 1200 általános és középiskolás számára tartott rendhagyó tanórát.

A közleményben Dorkota Lajos, a MEKH elnöke hangsúlyozta, az elismerés megerősíti őket abban, hogy a hivatal a hatósági feladatok magas szintű ellátásán túl a társadalmi felelősségvállalás terén is tud maradandó értéket teremteni.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!