Magyarországon 23 százalékkal nőtt a Duna House jutalékvolumene

Gazdaság, 2019.01.11

Magyarországon a franchise ingatlanközvetítői hálózat 2018 negyedik negyedévében 2,1 milliárd forintos jutalékvolument, ezzel 23 százalékos növekedést ért el az előző év azonos időszakához képest - tájékoztatta az előzetes adatokról a Duna House cégcsoport az MTI-t pénteken a negyedéves pénzügyi kimutatások közzététele előtt.

A jelentésben a cégcsoport kiemelte: a növekedést elsősorban az árak emelkedése vezérelte, a tranzakciószámokat az egy évvel korábbi szintekre becsülik.

A saját irodák is 20 százalék fölötti növekedést értek el az országban - ismertették.

A jelentés szerint a közvetített hitelvolumen 15 százalékos éves emelkedéssel 12,9 milliárd forintot ért el tavaly Magyarországon, miközben a teljes cégcsoportban a közvetített hitelvolumen 83 százalékkal növekedett és meghaladta a 34 milliárd forintot.

A teljes cégcsoport franchise ingatlanközvetítési tevékenysége 2018. második félévében 19-20 százalékkal növekedett az előző évhez képest, az év utolsó negyedévében 2,5 milliárd forintos jutalékvolument ért el. Az egész évben a hálózati bevételek 10,2 milliárd forintot tettek ki a jelentés szerint.

A jelentésben a cégcsoport úgy fogalmazott, hogy a saját irodák összesen 12 százalékkal bővültek az utolsó negyedévben, köszönhetően a magyar irodák erős teljesítményének.

Csehországban a jutalékvolumen 3,4 százalékkal csökkent éves szinten 2017. utolsó negyedévéhez képest, Lengyelországban a jutalékvolumenek 0,3 százalékkal növekedtek.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!