Masterplast: megszüntették a leánycég munkatársai elleni nyomozást

Gazdaság, 2018.06.13

A Fejér Megyei Főügyészség május 25-én kelt határozatával megszüntette a nyomozást a Masterplast Nyrt. 100 százalékos tulajdonában lévő Masterplast Kft. munkavállalói ellen, mivel nem állapítható meg bűncselekmény elkövetése - közölte a Masterplast Nyrt. szerdán, a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.

A közlemény szerint a gyanúsítottakkal szemben különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, bűnszövetségben elkövetett költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Közép-dunántúli Bűnügyi Igazgatósága által indított bűnügyben folyt nyomozás.

A főügyészség a Masterplast Kft. vonatkozásában a Székesfehérvári Törvényszéket, mint cégbíróságot értesítette a jogi személlyel szemben is folytatott nyomozás megszüntetéséről.

A társaság korábban közölte: a NAV 2015. október 21-én vizsgálatot indított a Masterplast Nyrt. 100 százalékos tulajdonában lévő Masterplast Kft.-vel szemben. A hatóságok megállapítása szerint a feltételezett visszaélést a Masterplast vezetőit megtévesztve, azok tudta, beleegyezése és hozzájárulása nélkül követték el. A vállalatot ugyanakkor vétlensége ellenére is objektív felelősség terhelheti a 731 166 euró (226 763 948 forint) feltételezett jogtalan áfa-visszaigénylés és a lehetséges büntetések erejéig.

A Masterplast tájékoztatását megelőzően a Budapesti Értéktőzsde vezérigazgatója szerdán délután 13 óra 47 perctől felfüggesztette a Masterplast Nyrt. törzsrészvényeinek tőzsdei kereskedését.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!