Maximális biztonság a garázsban is

Gazdaság, 2021.04.21

Most őszintén: ki ne szeretne magának egy klassz garázst?! Ha van egy garázsod, nyugodtan lehetsz lusta! Nem kell azonnal kipakolni az utazás vagy bevásárlás után, simán csak beparkolsz a holmival megrakott autóval a garázsba, és szaladhatsz egyéb dolgaidra, legyenek azok bármilyen természetűek.

Lakatpánt Ha van egy garázsod, nyugodtan lehetsz fázós! A fagyos téli napokon bejárathatod és bemelegítheted az autót, miközben még nyugodtan megihatod a reggeli kávédat. Ha pedig a srácaidat viszed oviba, suliba, akkor is plusz pont, ha nem egy hűtőláda hőmérséklet fogad benneteket kora reggel. Az se hátrány, ha száz réteg helyett csak úgy hármat kell a gyerekekre rétegezned, kiváltképp, ha több gyerek van. Na de a nyári forróságban is király egy árnyékos, zárt térben pihentetni a kocsit.

Ha garázsod van, nem kell többé féltened az autódat a természeti csapásoktól! Hacsak nem egy lavina csap le rátok a kertben, nagyrészt védve van a járgány, jöhetnek a vad viharok, dió nagyságú jegek és egyéb finomságok. Számtalan előnyt sorolhatunk a garázsok mellett, s a legjobbat persze a végére hagytuk: nem lopják el a ház elől az autót! Nem remek?! 

Valóban biztonságos a garázs?!

Biztos nem lopják el az autót? Milyen a garázs biztonsága? Sőt! Ha a lakásba is nyílik onnan egy ajtó, akkor azt is fontos átgondolnod, hogy milyen az otthonod biztonsága. Hiszen ebben az esetben nem csak a bejárati ajtók és a többi nyílászáró, ablak lehet behatolási pont a betörők számára, hanem maga a garázskapu is!

Pontosan emiatt nem szabad félvállról venni a garázs biztonságáról való gondoskodást! Hiszen mit sem ér az egész, ha a garázsba (vagy az otthonodba) ki-be járkálhat bárki, akinek éppen kedve szottyan, vagy egy kis lövése van hozzá.

Vigyázz az értékeidre, gondoskodj a garázsodról is!

Az, hogy mennyire biztonságos a garázs bejárata, többféle tényező függvénye, de a legfontosabb, hogy milyen a kapu típusa. Az elektromos garázskapuk önmagukban is elég megbízhatóak, az azokat mozgató motoros szerkezetnek hála, távirányító nélkül nem lehetséges a kinyitásuk.  

Ha szeretnénk, még ezeknél a garázskapuknál is fokozhatjuk a biztonságot, ha képesek vagyunk odafigyelni arra, hogy a zárakat mindig a megfelelő sorrendben nyissuk. Mindig a kiegészítő zárat kell előbb nyitni, csak így kerülhetjük el azt, hogy a plusz biztonság kárt okozzon a kapu motoros szerkezetében. Az, hogy a kapu alapból motorosnak készült, vagy egy billenőkaput utólag szereltek át motoros vezérlésűvé, ebből a szempontból teljesen mindegy.

A billenő garázskapu ugyanakkor nem csak motoros, hanem kézi irányítású is lehet. Kiegészítő biztonságként a biztonsági lakatpánt lehet az egyik legjobb megoldás garázskapuk esetén.  

Amennyiben a lakásból is nyílik ajtó a garázsba, akkor a kaput mindkét oldalról lezáró zárszerkezet is szóba jöhet, amelyet csak belülről lehet kinyitni. A garázskapukat biztonságosabbá tehetjük még új, jobb minőségű zár beszerelésével, betörtést megakadályozó pajzs alkalmazásával vagy a keretbe építhető csapózárral is.

Kézi irányítású kapuknál a hevederzár is jelentősen javítja a garázs biztonságát.  

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!