Megemelte a dinnye árát a Lidl

Gazdaság, 2019.08.09

Megemelte a görögdinnye kilogrammonkénti árát 20 forinttal 119 forintra a Lidl, miután a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Dinnyetermelők Egyesülete is tiltakozott, amiért az áruházlánc alacsony áron kínálta a gyümölcsöt.

Pécsett népszerűsítik az ormánsági dinnyét A Lidl az áremeléssel kapcsolatban az MTI érdeklődésére nem adott információt, a görögdinnye új ára péntektől-vasárnapig érvényes az áruház honlapja szerint.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) szerdán közölte az MTI-vel, hogy a Lidl Magyarország által a magyar dinnyeszezon közepén meghirdetett árletörő akció kárt okoz a magyar dinnyetermelőknek. Érvelésük szerint a Lidl által alkalmazott 99 forintos kilogrammonkénti ár mellett nem lehet jó minőségű dinnyét előállítani. A NAK szerint jelenleg a bekerülési költségeket is figyelembe véve kilogrammonként 150 és 200 forint közötti fogyasztói áron lenne árusítható a gyümölcs.

Az árletörő akcióval a Lidl mindenkinek kárt okoz: a vásárlókat becsapja, mert nem kapnak minőségi magyar dinnyét, a termelőket pedig ellehetetleníti, nem hagy náluk elég bevételt a minőségi dinnye termelésére - közölte a NAK, hozzátéve, hogy tapasztalataik szerint egy ilyen lépés a többi kiskereskedelmi láncot is árcsökkentésre készteti.

A Lidl csütörtökön közölte: azért csökkentette a görögdinnye kilogrammonkénti árát 99 forintra, mert a beszállítók támogatást kértek a földeken felhalmozódott dinnyefelesleg értékesítésében. Ugyanakkor a Magyar Dinnyetermelők Egyesületének szintén csütörtöki közleménye szerint a dinnyepiaci helyzet jelenleg nem indokolja a "felelőtlen" áruházi akciókat és cáfolták azt, hogy a termelők érdeke lenne az akciózás.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!