Megjelent a pályázat az Integritási Hatóság igazgatósági tagjainak kiválasztásáért felelős bizottság pozícióinak betöltésére

Gazdaság, 2022.09.23

Megjelent az Európai Támogatásokat Auditáló Főigazgatóság honlapján az Integritási Hatóság Igazgatósági Tagjainak Kiválasztásáért Felelős Alkalmassági Bizottság pozícióinak betöltésével kapcsolatos pályázat.

A főigazgatóság pénteki tájékoztatása szerint a létrejövő Integritási Hatóság feladata, hogy az uniós pénzügyi támogatások esetében fellépjen a csalás, összeférhetetlenség, korrupció és egyéb jogsértés vagy szabálytalanság megelőzése, felderítése és kijavítása érdekében. A hatóság tovább erősíti az európai uniós költségvetés hatékony és eredményes pénzgazdálkodását, valamint az Európai Unió pénzügyi érdekeinek védelmét - írták.

Az Integritási Hatóság igazgatósági tagjainak kiválasztásáért felelős bizottság a hatóságtól független véleményező testület, amely többek között részt vesz a hatóság elnöki és elnökhelyettesi tisztségeinek kiválasztásában.

A bizottság pozícióira megfelelő tapasztalattal és érdemekkel rendelkező hazai és nemzetközi szakértők jelentkezését várják.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!