Megpályázható rádiós frekvenciákról döntött a médiatanács

Gazdaság, 2022.07.21

Véglegesítette egy várpalotai és egy barcsi rádiós frekvencia pályázati felhívását a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa - közölte a hatóság csütörtökön az MTI-vel.

Az NMHH azt írta, hogy a grémium véglegesítette a Várpalota 90,0 MHz és a Barcs 102,7 MHz helyi vételkörzetű rádiós frekvenciák használatára irányuló pályázati felhívásokat, amelyek július 22-étől, illetve július 27-étől olvashatók a honlapján.

Közölték azt is, hogy a tanács a hatósági szerződés alapján működő, helyi és körzeti vételkörzetű médiaszolgáltatók műsorainak ellenőrzésekor szabálytalanságokat tapasztalt. Egy helyi vételkörzetű kereskedelmi rádiós médiaszolgáltató a műsorában megsértette a vállalt műsorstruktúrának megfelelő műsor sugárzására vonatkozó törvényi kötelezettségét, egyebek mellett kevesebb magyar zenét, nemzetiségi és hírműsort tett közzé a szerződésében vállalt mértéknél. Egy televíziós médiaszolgáltató pedig az általa közvetített reklámszpot alatt nem tette közzé a kötelező korhatár-besorolást jelző piktogramot.

A mulasztásokért a hatóság csekély mértékű bírságot szabott ki a két médiaszolgáltatóra - tették hozzá.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!