Milyen trendek figyelhetők meg az élelmiszeripari automatizálásban?

Gazdaság, 2021.09.24

Ha létezik egyáltalán nélkülözhetetlen iparág, akkor az az élelmiszeripar. Az embereknek enniük csak kell, illúzió azt gondolni, hogy nomád életmóddal sokan és sokáig elboldogulnának.

Coware Az élelmiszer-feldolgozó üzemekben a költségek csökkentésére irányuló törekvés erőteljesebb, mint valaha. A gyártott termék minőségének feláldozása az alacsonyabb költségek elérése érdekében viszont nem megoldás. Tehát, mint a legtöbb más feldolgozóipar, az élelmiszeripari vállalatok is keresik a módszereket a termelékenység javítására. Az automatizálás is ennek egyik eszköze.

Hol tartunk az élelmiszer- és italgyártás automatizálásában?

Amikor egy modern élelmiszer-feldolgozó és -csomagoló üzemet vizsgálunk, számos különböző gépet találhatunk, beleértve az automatikus sütőket, vágó- és formázógépeket, válogatóberendezéseket, keverőgépeket, töltőberendezéseket, csomagolóberendezéseket és annyi robotot, mint egy nagymértékben automatizált autóipari szerelősornál. Az automatizálás elengedhetetlen az élelmiszeriparban a minőségellenőrzés, a gyártási sebesség, a munkaerőhiány és az általános jövedelmezőség szükséges szintjének biztosítása érdekében.

Az élelmiszer-feldolgozásban is egyre inkább igyekeznek kiváltani a kétkezi munkát, ahol a dolgozók a szállítószalag mellett ülnek, élelmiszereket válogatnak, szortíroznak és csomagolnak. A munkaerőigény eltolódik az olyan kezelők irányába, akik figyelemmel kísérik a folyamatokat egy vezérlőteremben, ügyelnek a berendezések sebességére, hatékonyságára és a termékek minőségellenőrzésére. Az élelmiszeripar nem olyan iparág, amely sötétben tud működni - mindig emberi beavatkozást igényel.

A rendelkezésre álló munkaerő az élelmiszerfeldolgozói parban továbbra is az egyik legnagyobb kihívás lesz, és még nagyobb szükség lesz az automatizálásra a betakarítástól az ellátási láncon keresztül a termékek szállításáig vagy akár a gépesített konyháig.

Az automatizálás nem helyettesíti az embereket, de javítja a munkavállalók azon készségeit, amelyekkel lépést kell tartaniuk a változások ütemével. Ha pedig a karbantartáshoz keres megfelelően szakképzett embereket, vegye fel a kapcsolatot a COWARE csapatával!

Az automatizálás előnyei

Egy vállalkozásnak a zökkenőmentes működéshez a következőkre van szüksége: szakképzett munkaerő, megfelelő berendezések, szigorú minőségellenőrzés, vonzó márka és hatékony irányítási megoldások. Emellett be kell tartania a biztonságos előállításra és élelmiszer-kezelésre vonatkozó számos előírást és törvényt.

Az automatizálás a következőkben segíthet:

  • Javítja a nyomon követhetőséget
  • Szabványosítja a minőségellenőrzést
  • Javítja a munkahelyi biztonságot
  • Növeli a hatékonyságot
  • Hozzájárul a márka integritásához
  • Rugalmasságot biztosít

Kezdjen automatizálni!

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!