MMOSZ: az év végére ismét megnőtt az igény a kölcsönzött munkaerő iránt

Gazdaság, 2020.11.26

Az év elején mintegy 180 ezer kölcsönzött munkavállaló dolgozott Magyarországon, számuk áprilisban a koronavírus-járvány miatt 120 ezerre csökkent, augusztustól azonban ismét megnőtt az igény a kölcsönzött munkaerőre, így számuk az év végére elérheti akár a 200 ezret is - mondta a Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetsége (MMOSZ) elnöke csütörtökön az MTI-nek.

Dénes Rajmund Roland hozzátette: az ágazatokat tekintve a legnagyobb mértékű változás a bank, pénzügyi és az energia, közmű szektorban, valamint a logisztika, raktározás területén történt.

A szövetség által az MTI-nek eljutatott közlemény szerint a toborzásnál az online hirdetések a leghatékonyabbak, szórólappal és a nyomtatott sajtó segítségével főként a betanított és a szakmunka népszerűsíthető.

Betanított munkásokat, irodai asszisztenseket és call center munkatársakat szinte azonnal, szakmunkásokat 2-3 hét alatt tudnak találni, a mérnökök és az informatikusok felkutatásához azonban ennél több időre van szükség - olvasható az MMOSZ közleményében.

A szövetség 2010-ban alakult, 21 magyar tulajdonú HR szolgáltatóból és további hat támogató tagból áll, amelyek szintén magyar tulajdonú társaságok, így együttesen a piac kétharmadát fedik le.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!