MNV Zrt.: 2,549 milliárd forint uniós támogatásból megújult az Országleltár Portál

Gazdaság, 2022.09.30

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. által vezetett konzorcium 2,549 milliárd forint vissza nem térítendő európai uniós támogatásban részesült, a projekt részeként új szolgáltatások újult meg az Országleltár Portál - közölte az MNV pénteken az MTI-vel.

A konzorcium a vissza nem térítendő uniós támogatást a Közigazgatás- és Közszolgáltatás- Fejlesztési Operatív Programban kapta.

A fejlesztésnek köszönhetően az állami vagyonnyilvántartási adatok egyre szélesebb köre válik hozzáférhetővé a jövőben, tovább javítva a transzparens állami- és kormányzati működést. Az új szolgáltatások az állampolgárok, vállalkozások és állami szervek részére egyaránt lehetőséget biztosítanak arra, hogy az állami tulajdonban lévő ingatlan, társasági részesedés és egyéb eszköz típusú vagyonelemekre vonatkozó információkhoz az eddiginél könnyebben jussanak hozzá és mindezt már okostelefonra optimalizálva is megtehessék - közölte az MNV.

A tulajdonosi joggyakorló szervezetek kezelésében lévő vagyonelemekre vonatkozó kötelező adatszolgáltatás informatikai támogatására az úgynevezett Adatszolgáltatási Keretrendszer alkalmazást vezették be. Ennek segítségével az ellenőrzött elektronikus közigazgatási rendszeren keresztül történt belépést követően egy zárt rendszerben lehetőség nyílik az adatok beküldésén, azonnali feldolgozásán és a közvetlen visszacsatoláson keresztül az adatállományok folyamatos minőségi javítására, rendszerszintű ellenőrzésére.

Új lehetőségként a projektben kialakították a Bérleti Licit Portál alkalmazást is, így az átmenetileg nem hasznosított, állami feladatellátásra időszakosan nem szükséges állami tulajdonú ingatlanok bérbeadása egyszerűbben és gyorsabban meg tud történni a jövőben. Az állami szervek elhelyezési igényeit támogató megoldás segítségével pedig az elhelyezési folyamat költséghatékonyabbá válik, a kereslet és a kínálat közös platformot kap, elősegítve a korszerűbb, hatékonyabb ingatlangazdálkodást. A Bérleti Licit Portál alkalmazás már 2021 szeptembere óta működik, az idén szeptember 28-án pedig az új alkalmazásokat is üzembe helyezték.

Az MNV Zrt. a megrendelő konzorciumi tagjaival, a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökséggel, a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt.-vel és az Állami Vagyonnyilvántartási Kft.-vel szoros együttműködésben valósította meg az informatikai fejlesztéseket - olvasható az MNV Zrt. közleményében.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!