Munkaerő-kölcsönzés a vállalkozások hatékonyabb működéséért

Gazdaság, 2021.10.19

Ma a szakemberhiány, a munkatársak toborzásának nehézsége, a nagyarányú fluktuáció sok vállalkozás számára jelent kiemelkedő problémát.

Beraman A hr területen dolgozó szakemberek a sokrétű feladataik mellett nem mindig rendelkeznek a megfelelő munkaerő pótlásához szükséges kapacitással, ilyenkor a munkaerő-kölcsönzés igénybevétele lehetőség a kiszervezésre.  

Mit jelent ez pontosan?

Előre nem várt helyzetekre, például a dolgozók létszámának (akár nagyobb számú) hirtelen csökkenésére vagy a megfelelő szakmai tudással és tapasztalattal rendelkező jelöltek megtalálására egy adott pozícióra, a fluktuáció csökkentésére, netán szinten tartására nyújt lendületes és költséghatékony megoldást a munkaerő-kölcsönzés a Beraman Hungary-nél.  

Felmerül a kérdés, hogy hogyan zajlik maga a folyamat, és milyen előnyökkel jár egy cég számára.  

Felkészülés a váratlan helyzetekre

Egy megbízható és felkészült munkaerő-kölcsönző cég feladata a vállalkozások tehermentesítése és munkavállalói létszámának visszaállítása az optimális szintre. Azonban ennyiben nem merül ki ez a foglalkoztatási forma. A három fél, vagyis a kölcsönző cég, a kölcsönvevő és a munkavállaló megállapodása szerint a kölcsönző cég felkutatja, interjúztatja az ideális jelölteket, majd szerződést köt velük. A szerződés értelmében a dolgozó a feladatait már a munkát biztosító cég számára végzi majd.  

Nem mellékes az a tény sem, hogy így a munkáltató a munkaerővel kapcsolatos adminisztrációs feladatainak nagy részét nem ő, hanem a kölcsönző cég végzi majd, továbbá az előlegek kifizetése, az utaztatás és szállás biztosítása sem őt “terheli” majd, amennyiben így állapodnak meg. Miben más még a kölcsönzött munkaerő? A dolgozói létszám nem emelkedik a hatására, a munkadíj pedig költségként elszámolható, így adóalap-csökkentő tényezőnek számít. A kölcsönzési időszak indoklás nélkül is megszüntethető, így nagyon rugalmas atipikus foglalkoztatási forma a munkáltatók számára.  

Fontos a megbízhatóság és a bizalom

Természetesen egy megegyezés akkor tekinthető sikeresnek, ha minden fél számára kölcsönös megbecsülésen és korrekt hozzáálláson alapul. Éppen ezért kiemelten fontos olyan kölcsönző céget választani, amely hosszú évek alatt szerzett tapasztalatával tudja segíteni ügyfelei vállalkozásának hatékonyabb működését. A Beraman Hungary munkaerő-kölcsönző cég munkatársai határon is átnyúló kapcsolati rendszerüknek, korrekt piaci magatartásuknak és kiépített toborzási technikájuknak segítségével tudják ezt biztosítani.  

Szavazzon bizalmat Ön is ennek a munkaerő-kölcsönzés típusú együttműködésnek, mely az emberközpontúságot, az eredményes megoldásokat és a fejlődést helyezi a központjába. A vállalkozása körüli teendők pedig egyszerűbben mennek majd, mint gondolná. Akár hosszú távon is.

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!