Nagy István: a klímaváltozás gyakorlati megoldások kidolgozását igényli

Gazdaság, 2020.02.17

Változik a klíma, és azzal együtt alakulnak át a környezeti, gazdasági és társadalmi kihívások, mindezek pedig szükségessé teszik a gyakorlati megoldások kidolgozását - mondta Nagy István agrárminiszter hétfőn a Változó világunk kihívásai című kiállítás és konferencia megnyitóján, Budapesten.

A miniszter hozzátette, hogy ezt felismerte a magyar a kormány, és megalkotta a Klíma- és természetvédelmi akciótervet, amelyben kiemelt helyet kap az erdőtelepítés. Minden újszülött után tíz fát ültetnek, 2030-ra elérik, hogy az ország erdővel borított területe 27 százalékra növekedjen - tette hozzá. A miniszter kiemelkedő jelentőségűnek nevezte az általa megnyitott kiállítást, amely az Agrárminisztérium háttérintézményeinek együttműködésével valósult meg.

A Magyar Mezőgazdasági Minisztérium, az Országos Meteorológiai Szolgálat, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal és a Herman Ottó Intézet több témakört is felölelve, a tudományos ismeretterjesztés eszközeivel, mégis közérthetően alkotta meg az interaktív elemeket is tartalmazó tárlatot - mondta.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!