Nagy István: állattartó telepek korszerűsítésére eddig 69 milliárd forint támogatást hagytak jóvá

Gazdaság, 2021.04.09

Eddig 142 pályázó összesen 69 milliárd forint értékű támogatási igényét bírálták el pozitívan a Vidékfejlesztési program állattartó telepek fejlesztésére kiírt pályázata keretében - közölte Nagy István agrárminiszter a közösségi oldalán megjelent videoüzenetben, amely az egyik nyertes, a füzesabonyi K64 Farm Mezőgazdasági Termelő Szolgáltató Kereskedelmi Kft. telepén készült.

Kiemelte: a magyar agrárium csakis a beruházásokon keresztül, a legmodernebb technológiák alkalmazásával lehet hosszú távon is versenyképes.

Nagy István tájékoztatása szerint a füzesabonyi cég 2 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásban részesül, erről az okiratot a miniszter a helyszínen adta át.

A vállalkozás összesen 4 milliárd forintból alakít ki több mint 12 ezer sertés számára hizlaldát. Az állatok takarmányozását kombinált önetetőkkel oldják meg. A létesítményekben a meleget termálfűtés biztosítja majd - ismertette a tárcavezető.

A következő időszakban a kormány történelmi mértékű fejlesztési programmal erősíti a magyar mezőgazdaságot és az élelmiszeripart - vetítette előre Nagy István. Idén már 950 milliárd forint felhasználásáról döntöttek - tette hozzá.

Felhívta a figyelmet arra, hogy érdemes figyelni a pályázatokat, mert a kiírások egymást követik; a kisebb állattartó telepek megújulására a pályázat 30 milliárd forintos keretösszeggel már áprilisban megjelenik.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!