Nébih: újra szállítható Kanadába és Thaiföldre magyarországi baromfi

Gazdaság, 2021.07.02

Feloldotta Kanada és Thaiföld illetékes hatósága a Magyarországra vonatkozó korlátozásokat, amelyeket a magaspatogenitású madárinfluenza kitörése miatt vezettek be - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) pénteken honlapján.

Az észak-amerikai országba június 16-tól, Thaiföldre június 25-től szállíthatók szabadon a vágott baromfiból származó termékek Magyarországról - írja a Nébih.

Kifejtették, hogy a járvány gyors és hatékony felszámolását, valamint az azóta eltelt időszakban Magyarország kedvező járványügyi helyzetét figyelembe véve oldotta fel elsőként Kanada hatósága a korlátozást.

A thai hatóság is ugyanezen okból döntött a Bács-Kiskun és Komárom-Esztergom megyére bevezetett korlátozások feloldásáról. A döntés értelmében Komárom-Esztergom megyéből a 2021. május 10., Bács-Kiskun megyéből pedig a 2021. május 24. után vágott baromfiból készült termékek szállíthatók a távol-keleti országba - hívja fel a figyelmet a Nébih.

A korlátozásokkal kapcsolatos további információk elérhetőek a Nébih https://portal.nebih.gov.hu/madarinfluenza-kereskedelmi-informaciok tematikus oldalon.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!