Négy egyetemi startup együttesen 60 millió forintos befektetést nyert el

Gazdaság, 2020.05.19

Négy egyetemi startup nyerte el az MFB Csoporthoz tartozó Hiventures kezdő tőkebefektetési ajánlatát, a startupok egyenként 15 millió forintos befektetést kaptak - közölte a Startup Campus kedden az MTI-vel.

A vállalkozások a Startup Campus, a Budapesti Műszaki Egyetem, a BME Z10 és a Hiventures közös inkubációs programjának zárásán, az úgynevezett Demo Day-en nyerték el a befektetők támogatását.

A teljes egészében virtuális Demo Day-en az inkubációs programban legjobban szereplő négy csapat mutatkozhatott be: az újratölthető aeroszolos dezodorokat fejlesztő Respray, a gyümölcsöskertek növényvédelmi problémáira megoldást nyújtó AgroMachine, a gazdák számára precíziós bioszenzort készítő Deep Agro, valamint a gyógyszeripari okos szenzoron dolgozó SmartSense. A Hiventures befektetői bizottsága mind a négy projektet pozitívan bírálta el, így a négy csapatnak összesen 60 millió forintos befektetési ajánlatot tett.

Ezen felül a Deep Agro megkapta a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) különdíját is: a csapat automatikus részvételt nyert a kamara innovációs programjára a NAK TechLab őszi fordulójára, ahol a startupnak a magyarországi mezőgazdasági nagyvállalatokkal nyílik lehetősége együttműködni.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!