Négy egyetemista nyerte el az idén az Energiakövet címet

Gazdaság, 2020.08.12

Négy egyetemista nyerte el az Energiakövet 2020 címet, az ezzel járó 400 ezer forint ösztöndíjat, valamint azt a lehetőséget, hogy tanórákat tarthasson az ország általános és középiskoláiban - közölte a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) szerdán az MTI-vel.

A hivatal negyedik alkalommal hirdette meg az Energiakövetek pályázatát a felsőoktatási intézményekben természettudományos tárgyakat hallgató diákok számára.

A közlemény szerint az Energiakövetek 2020 pályázaton az energiagazdálkodás, a polimerek fontossága és az energiatudatosság, a hulladék mint energia, illetve az atomenergia témakörében elkészített óravázlatok nyertek.

Scherer Zsolt, a MEKH szóvivője a közleményben elmondta: a kiválasztott energiakövetek az osztálytermekben, de akár közösségi médiaposztokban fogják népszerűsíteni a tudatos és takarékos energiafelhasználást, a hatékony hulladékgazdálkodást.

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) társadalmi felelősségvállalási programjának célja a felső tagozatos és középiskolás diákok tudatos energiafogyasztással kapcsolatos ismereteinek bővítése, illetve azoknak a fiatal szakembereknek a támogatása, akik korszerű természettudományos tudásukat magas szakmai színvonalú, élményszerű, kreatív kísérletekkel alátámasztott órák keretében adják át a diákoknak az energiagazdálkodásról.

A program 2017-es indulása óta a MEKH tíz Energiakövete országszerte 47 iskolában, 59 osztályban, 1730 általános és középiskolás tanuló számára tartott rendhagyó tanórát, és hívta fel a fiatalok figyelmét az energiatudatos, energiatakarékos szemlélet fontosságára.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!