Négy oktatási intézmény nyert az MVM okosbútor-pályázatán

Gazdaság, 2019.10.17

Az MVM Zrt. okosbútor-pályázatán 550 oktatási intézmény közül választotta ki a szakmai zsűri azt a négyet, ahol egyedi térbútorokat helyeznek ki.

A vállalat csütörtöki, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a szabadtéri, fából készült, napelemes, USB-aljzattal telefontöltésre is alkalmas, sötétben hangulatvilágítást adó művészeti alkotásnak is beillő okosbútorokat a gyomaendrődi Rózsahegyi Kálmán Általános Iskolának, a zalaegerszegi Kölcsey Ferenc Gimnáziumnak, a szekszárdi I. Béla Gimnázium, Kollégium és Általános Iskolának, illetve a Semmelweis Egyetem Elméleti Orvostudományi Központjának ítélte oda a zsűri.

A pályázat iránti érdeklődés felülmúlta a várakozásokat. A nevezések 70 százaléka általános- és középiskolákból érkezett, és 11 egyetem is jelezte, hogy szívesen kihelyezne egyet az egyedi térbútorok közül.

A közlemény idézi Kóbor Györgyöt, az MVM Zrt. elnök-vezérigazgatóját, aki hangsúlyozta: az MVM-csoport célja, hogy a fiatal generációk mindennapi témái közé bekerüljön az energiahatékonyság és a fenntarthatóság, illetve okos megoldásokkal szeretnék támogatni a különböző oktatási intézmények innovatív fejlesztését.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!