Időjárás
meteoblue
TV műsor

Nemzetközi kommunikációs projektet zárt a turisztikai ügynökség

Gazdaság, 2021.12.07

Magyarország turisztikai kínálatát külföldön is népszerűsítő projektet zárt a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ), amelynek középpontjában új piacokat elérése és a vállalkozások piacra jutásának elősegítése állt - közölte az MTÜ az MTI-vel kedden.

A Széchenyi 2020 program finanszírozásával megvalósult projekt 85 százalékban nemzetközi és 15 százalékban belföldi marketingtevékenységet jelentett. A marketingtevékenységet szakmai kutatások előzték meg - közölték. A projekt összköltsége 9,823 milliárd forint, amelyből a támogatási összeg 8,350 milliárd forint.

A projekt eredményei között említik az új piacok elérését, a területi koncentráció oldását, továbbá a vállalkozások szemléletformálását, a szolgáltatások minőségének emelését, aminek következtében a magyarországi vendégforgalom, illetve az abból származó bevételek növekedése, a turisztikai szezon meghosszabbítása várható. A projekt további innovatív elemei döntően az információtechnológiai, informatikai fejlesztésekben jelentek meg.

A turizmus területén működő vállalkozások - döntően a kkv szektor képviselői - számára lehetőség nyílt a nemzetközi marketingben közvetett módon megjelenni a kampányok során, továbbá közvetlenül kapcsolódhattak a külföldi rendezvényekhez, és a belföldön megvalósuló szemléletformáló eseményekhez. Az e-learning oldal (https://hozzaferheto.turizmusakademia.hu/) azért jött létre, hogy a hazai turisztikai szektorban működő kis- és középvállalkozások gazdasági versenyképességét a nemzetközi szinten is piacképes tudás megosztása révén növelje - olvasható a tájékoztatásban.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!