TV műsor

NGM: együttműködési lehetőségekről tárgyalt a nemzetgazdasági miniszter szlovén kollégájával

Gazdaság, 2017.02.06

Az iparpolitikák összehangolásáról, a digitalizáció, valamint az elektromobilitás területén az együttműködés lehetőségeiről tárgyalt Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter Zdravko Počivaląek szlovén gazdaságfejlesztésért és technológiáért felelős miniszterrel hétfőn Budapesten - tájékoztatta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) az MTI-t hétfőn.

A hagyományosan jó gazdasági kapcsolatok mellett az ipar modernizációja, a digitalizáció fejlődésére épülő úgynevezett negyedik ipari forradalom új együttműködési lehetőségeket kínál Magyarország és Szlovénia számára - hangsúlyozta Varga Mihály a tárca közleménye szerint. A nemzetgazdasági miniszter elektromobilitási együttműködési megállapodás előkészítéséről egyeztetett szlovén kollégájával.

Varga Mihály közölte azt is: Magyarország támogatja, hogy Szlovénia szorosabbra fűzze gazdasági kapcsolatait a Visegrádi Négyek (V4) országaival, különös tekintettel a régió versenyképességét elősegítő kooperációkra.

A tárgyalás kiemelt témája volt Budapest olimpiai pályázata, amelyet a szlovén fél is támogat. Egy sikeres pályázat példátlan lehetőség nemcsak Magyarország, hanem egész Közép-Európa számára - fogalmazott Varga Mihály a közlemény szerint.

A megbeszélés után Matej Rus, a Start-up Initiative Slovenia elnökségi tagja és Hild Imre, a Magyar Innovációs Szövetség Start Up divíziójának vezetője aláírta a szlovén szervezet csatlakozását a közép-európai regionális start up együttműködéshez.

Ezzel bővülhet a startup vállalati kör, ami meghatározóan járulhat hozzá a V4 Plus országok versenyképességének javításához - hangsúlyozta a nemzetgazdasági miniszter.
(MTI)


Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!