NMHH: a kereskedelmi televíziókban 15 százalékkal nőtt a termékmegjelenítések száma az első fél évben

Gazdaság, 2019.09.12

Az év első hat hónapjában az RTL Klubon és a TV2-n 17 796 termékmegjelenítés szerepelt, 15 százalékkal több, mint az előző év azonos időszakában - derül ki a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa e heti ülésén elfogadott tanulmányból, amely az országos kereskedelmi televíziók első fél évében sugárzott, saját gyártásban készített műsoraiban feltűnő termékmegjelenítéseket vizsgálta - közölte az NMHH Kommunikációs Igazgatósága csütörtökön az MTI-vel.

A közlemény szerint a legtöbb termékmegjelenítés (2298) az RTL Klub Reggeli című műsorához kapcsolódott, ezt követte a Fókusz és a Drága örökösök, a TV2 Bezár a bazár! című műsorában 886 ilyen típusú hirdetést találtak, ezzel a negyedik helyen áll a listán.

A termékmegjelenítésekben a gazdasági szektorok közül a szolgáltatások jelentek meg leginkább, amit az élelmiszer- és a közlekedési ágazat követett. A szolgáltatásokon belül a szállodák és panziók, az élelmiszerek között a szénsavas üdítők, míg a közlekedési szektornál a személyautók szerepeltek a legtöbbet. A teljes tanulmány az NMHH honlapján lesz olvasható.

A grémium összesen 1,45 millió forint bírságot szabott az RTL Klub szolgáltatójára egy állampolgári bejelentés alapján szabálytalan termékmegjelenítés és a támogatás szabályainak megsértése miatt.

A TV2 szolgáltatójára szintén állampolgári bejelentés alapján összesen 4,5 millió forintos bírságot rótt ki a testület, amiért júniusban A viszkis című filmet és annak előzeteseit több alkalommal is nem megfelelő - 12-es - korhatár-besorolás mellett és nem az előírt időben mutatta be.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!