NMHH: a Médiatanács véglegesítette két helyi vételkörzetű rádiós frekvencia pályázati felhívását

Gazdaság, 2023.01.11

A Médiatanács idei első ülésén véglegesítette két helyi vételkörzetű rádiós frekvencia pályázati felhívását, egy körzeti tévé- és két helyi rádiócsatorna adásmenetének vizsgálata során pedig hiányosságokat tárt fel - közölte az NMHH Kommunikációs Igazgatósága szerdán MTI-vel.

A testület azért írta ki a pályázati felhívásokat, mert május 19-én a Kazincbarcika 95,9 MHz és az Ózd 99,5 MHz frekvenciákat használó rádiók jogosultsága lejár.

A pályázati felhívásokat január 13-án teszik közé az NMHH honlapján.

A Médiatanács hatósági eljárást indított a Kecskeméti Televízió 2022. október 10. és 16. közötti műsora miatt a körzeti vételkörzetű kereskedelmi televízió szolgáltatója ellen. A Médiatanács megállapította, hogy a szolgáltató megsértette a hatósági határozatban foglaltakat, mivel a közszolgálati műsoridő a vizsgált adáshét egyetlen napján és heti szinten sem érte el a vállalt időtartamot, a helyi közélettel foglalkozó műsorszámok napi és heti aránya is kevesebb volt a határozatban rögzítetteknél, valamint a napi rendszeres hírműsorokra vonatkozó kötelezettséget sem teljesítették.

A kiskőrösi Rádió 97 szolgáltatója ellen a 2022. szeptember 2-ai adásnap miatt indult hatósági eljárás. A hatóság megállapította, hogy az adott napon a helyi vételkörzetű kereskedelmi rádión a közszolgálati célú és a helyi közélettel foglalkozó, a mindennapi életet segítő műsorok, valamint a szöveg aránya is kevesebb volt a szerződésben vállaltnál.

A Budaörs Rádió október 16-ai adásnapjának hatósági vizsgálata nyomán a médiatanács hatósági eljárást indított a helyi vételkörzetű, kereskedelmi rádió szolgáltatójával szemben. Az adott adásnapon a rádió nem teljesítette a közszolgálati célú, illetve a helyi közélettel foglalkozó műsorok napi arányára vonatkozó vállalásait. Ezen felül a szolgáltató szöveges tartalmakra és a zene arányára vonatkozó szerződéses vállalása sem teljesült. Mindezek miatt a Médiatanács bírságot állapított meg - közölte az NMHH Kommunikációs Igazgatósága.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!