Nőtt a Coop forgalma tavaly

Gazdaság, 2022.05.26

A Coop Gazdasági Csoport árbevétele tavaly 3 százalékos emelkedéssel 674 milliárd forintra nőtt  - közölte a társaság csütörtökön az MTI-vel.

A Co-op Hungary Zrt. tisztújító közgyűlésén bemutatott adatok szerint a cégcsoporton belül a Coop üzletlánc 404 milliárd forintos forgalmat ért el, ami 6 százalékos éves emelkedés. Az adózott eredményt nem összesíti a franchise-tulajdonos, a tagok különálló cégek, nyereségük a saját gazdálkodásuktól függ - tájékoztattak az MTI kérdésére.

A Coop piaci pozícióját stabilnak nevezve hangsúlyozták, hogy 2021-ben a járvány miatti bizonytalanságok közepette is bővült a forgalmuk. Összességében az elmúlt 5 év eredményeit is kedvezően értékelték, hasonlóval elmondása szerint a jövőben elégedett volna a Co-op Hungary Zrt. Igazgatóságának elnöke. Pekó László a közgyűlésen gyorsuló koncentrációs folyamatról beszélt, ennek eredményeképpen jelenleg az öt legnagyobb tagvállalat adja csoportszinten a forgalom felét.

A közgyűlés személyi kérdésekről is döntött. A megválasztott igazgatósági tagok egyhangúlag Pekó Lászlót szavazták meg elnöknek, a megbízatás 2027-ig tart, akárcsak az új vezérigazgatóé, Tóth Gézáé.

A vezérigazgató nehéz évre számít a háború, valamint az energia- és az élelmiszerárak emelkedése miatt. A piaci körülmények bizonytalanok, egyes termékek beszerzése nagyon nehéz lesz az idén - jelezte.

Az üzletlánc országszerte 1480 településén 2240 áruházat üzemeltet. A Magyar Falu Program 461 kistelepülésen működő boltjuk korszerűsítéséhez biztosít támogatást - olvasható a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!