Nőtt a Corteva Agriscience árbevétele az első kilenc hónapban

Gazdaság, 2020.11.12

A Magyarországon is jelen lévő, globális mezőgazdasági cég, a Corteva Agriscience növelte az árbevételét és az eredményét az év első kilenc hónapjában az előző év azonos időszakához képest, annak ellenére, hogy az árbevétele a harmadik negyedévben csökkent az előző év azonos időszakához viszonyítva - mondta a Corteva közép-európai régiójának igazgatója a társaság online sajtóeseményén csütörtökön.

Jean-Phillippe Riffat elmondta, hogy 3 százalékkal 1,86 milliárd dollárra csökkent a Corteva Agriscience árbevétele a harmadik negyedévben az előző év azonos időszakához képest, ugyanakkor az idén már nem forgalmazott termékek nélkül számított organius bevétele 9 százalékkal haladta meg a tavalyit. Idén az árbevétel 1 százalékos bővülésére számítanak, amely így akár elérheti a 14,1 milliárd dollárt a tavalyi 13,8 milliárd dollár után.

Ismertette: a működési, kamatok, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredménye (EBITDA) a harmadik negyedévben 14 százalékkal nőtt, az idén 5 százalékos bővülést várnak, így az 1,9-2 milliárd dollár körül alakul majd.

Az eredményt hektikus piaci hatások befolyásolták, a növekedés azonban annak köszönhető, hogy új innovatív termékekkel jelentek meg a mind a vetőmag, mind a növényvédelmi piacon - mondta, hozzátéve, hogy a jövőben nagy hangsúlyt fektetnek a vállalat fenntarthatósági célkitűzésinek elérésére.

A Corteva 2019. június 1-jén vált független, tőzsdén jegyzett céggé, korábban a DowDuPont mezőgazdasági részlege volt. A cég mintegy 140 országban van jelen. Magyarországon több mint 140 embert, és 400-500 időszakos szerződéses munkatársat foglalkoztatnak - közölte az igazgató az MTI kérdésére.

Az MTI érdeklődésére azt is elmondta: tőzsdei cégként országos bontásban nem közölhetők a pénzügyi adatok, azonban a magyar piac a Corteva közép-európai forgalmának 20 százalékát, az európai összforgalmának pedig 2-4 százalékát tesz ki.

A Corteva Agriscience, Inc. tisztán mezőgazdasággal foglalkozó nemzetközi társaság, amely a világ minden táján a mezőgazdasági termelők számára az iparág legteljesebb portfólióját kínálja - ideértve a vetőmagok kínálatát, növényvédelmi és digitális megoldásokat.

A cég korábbi tájékoztatása szerint a Corteva Agriscience nettó árbevétele tavaly a megelőző évinél 3 százalékkal kevesebb 13,8 milliárd dollár volt. A társaságnak 2018-ban jött létre a magyarországi divíziója, amelybe a DowAgriSciences Hungary Kft., a DuPont Magyarország Kft., a Pioneer Hi-Bred Magyarország Kft., valamint a Pioneer Hi-Bred Termelő és Szolgáltató Zrt. tartozik. A Corteva piaci részesedése Magyarországon 2018-ban a növényvédőszer üzletágban 10 százalék, a vetőmagüzletágban 20-30 százalék között volt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!