Nőtt a Lenovo forgalma és nyeresége az első negyedévben

Gazdaság, 2020.08.14

Növelte bevételét és csaknem harmadával nagyobb nyereségre tett szert a kínai Lenovo számítástechnikai vállalat pénzügyi éve első negyedévében az MTI-hez pénteken eljuttatott beszámolója szerint.

A Lenovo 2020/2021-es pénzügyi éve júniussal zárt első negyedévében az egy évvel korábbi 12,512 milliárd dollárnál 7 százalékkal magasabb, 13,248 milliárd dolláros bevétel mellett 27 százalékkal 436 millió dollárra növelte működési eredményét. Adó előtti nyeresége 332 millió dollár lett, 38 százalékkal magasabb az egy évvel korábbinál.

A nettó nyereség 247 millió dollár lett, 29 százalékkal magasabb az előző pénzügyi év első negyedévében elértnél, a részvényesekre jutó nyereség pedig 31 százalékkal 213 millió dollárra emelkedett.

Yang Yuanqing, a Lenovo elnök-vezérigazgatója a negyedéves eredményt kommentálva elmondta, hogy a távmunkában, oktatásban és a gyorsuló digitalizációban kínálkozó lehetőségeket megragadva a cég gyorsan visszaszerezte növekedési lendületét a világjárvány hatásain túllépve. Kiemelte ugyanakkor, hogy kihívásokkal terhes jelenlegi világgazdasági környezetben a Lenovo a fenntartható növekedés biztosítására összpontosítja erősfeszítéseit mind alaptevékenységében, mind az intelligens alkalmazásokra épülő új szolgáltatási területeken.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!