Nőtt a Masterplast árbevétele és adózott eredménye tavaly a negyedik negyedévben

Gazdaság, 2020.02.25

A Masterplast konszolidált árbevétele 7 százalékkal 25,151 millió euróra nőtt a tavalyi negyedik negyedévben, a csoport 660 ezer euró adózott eredményt ért el, ami 45 százalékkal magasabb az előző év azonos időszakinál - közölte a társaság kedden a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.

Az építőanyagokat, elsősorban homlokzati hőszigetelőket gyártó vállalat 2019-ben 107,134 millió euró árbevételt ért el, ami éves összevetésben 10 százalékos növekedés, 4,819 millió eurós adózás utáni nyeresége 45 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbit.

A társaság jelentősebb piacai közül Magyarországon 12 százalékos volt a bővülés a tavalyi negyedik negyedévben, és 20 százalékos egész évben, míg az exportpiacokon 10 százalékkal nőtt a forgalom a tavalyi évben.

Az utolsó negyedévben a csoport kamatfizetés, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredménye (EBITDA) 1,275 millió euró volt, 23 százalékkal nőtt, míg 2019-ben az EBITDA 20 százalékkal 7,268 millió euróra emelkedett.

A társaság építőipari környezetre vonatkozó várakozásai továbbra is pozitívak, dinamikus piaci növekedésre számítanak. A jelentés szerint a magyar lakásépítési piacon csökkenő újlakás-építési számok mutatkoztak, illetve az építőipar teljesítményére továbbra is nagymértékben rányomta bélyegét a munkaerőhiány, ami nem csak ágazati, hanem országos probléma. A szakemberhiány miatt a lakó- és irodaépületek esetében csúszások vannak, amit a visszaesett átadási szám is igazol. Az év végével lezárult áfakedvezmény visszavonása hatással van az új beruházások indítására, míg a nyáron indult kibővített családi otthonteremtési kedvezmény (csok) sok új lehetőséget hozhat a felújítási piacon.

A Masterplast részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde prémium kategóriájában kereskednek. Az elmúlt egy évben a legmagasabb árfolyama 782, a legalacsonyabb 670 forint volt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!