Nőtt az ANY Biztonsági Nyomda árbevétele és nettó eredménye

Gazdaság, 2018.11.20

Az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt. 23,125 milliárd forint nettó árbevételt és 956 millió forint nettó eredményt ért el az első három negyedévben. Az árbevétel 24,5 százalékkal, az eredmény 12,2 százalékkal magasabb az egy évvel korábbinál - közölte a társaság kedden a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.

A nemzetközi pénzügyi jelentési szabványok (IFRS) alapján készült konszolidált, nem auditált adatok szerint a kamat- és adófizetés, valamint értékcsökkenési leírás előtti eredmény (EBITDA) 2,390 milliárd forint volt, 7,8 százalékkal magasabb, mint 2017 első kilenc hónapjában.

A konszolidált üzemi eredmény 1,546 milliárd forint volt az első három negyedévben, 8,6 százalékkal nőtt a bázisidőszaki profithoz képest.

Az árbevétel 94 százalékát a stratégiai termékek adták. Ezek közül a biztonsági termékek, megoldások forgalma 7,3 milliárd forintot tett ki az első három negyedévben, 51 százalékkal haladta meg a tavalyi első kilenc havit, főként a biztonsági elemekkel ellátott választási nyomtatványok árbevétele és az étkezési jegyek, egyéb okmányok valamint okmánybiztonsági termékek növekvő forgalmának köszönhetően.

Az export árbevétel szeptember végéig 7,952 milliárd forintot ért el, 5,2 százalékkal nőtt az előző év hasonló időszakához képest, ezzel 34,4 százalékos arányt képvisel a teljes árbevételen belül.

Az ANY Biztonsági Nyomda részvényeivel a BÉT prémium kategóriájában kereskednek. A papír a keddi kereskedést 1180 forinton zárta, ami megegyezik az előző záróárral. Az elmúlt egy évben a részvény legmagasabb árfolyama 1445 forint, a legalacsonyabb 1140 forint volt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!