Nőttek a tartós javak megrendelései augusztusban az Egyesült Államokban

Gazdaság, 2021.09.27

A vártnál nagyobb mértékben nőttek augusztusban a tartós javak megrendelései az Egyesült Államok feldolgozóiparában a washingtoni kereskedelmi minisztérium statisztikai intézete, a Census Bureau hétfői jelentése alapján.

Augusztusban a feldolgozóiparban a tartós javakra leadott megrendelések 4,6 milliárd dollárral, 1,8 százalékkal nőttek az előző havihoz képest. Júliusban 0,5 százalékos volt a havi növekedés. Piaci szakértők 0,7 százalékos növekedést vártak augusztusra. Az augusztusi növekedés sorban a tizenötödik havi növekedés volt a tartós javak megrendelésében.

A legnagyobb mértékben, az előző havihoz képest 77,9 százalékkal a polgári repülőgépekre és alkatrészeikre leadott megrendelések nőttek augusztusban. A beruházási tőkejavakra leadott megrendelések 6,7 százalékkal nőttek havi bázison, a szállítási eszközök megrendelései pedig 5,5 százalékkal, a gépi berendezések megrendelései 3,3 százalékkal.

A tartós javakból felhalmozott késztermékek 3,4 milliárd dollárral, 0,8 százalékkal nőttek az előző havi szintén 0,8 százalékos növekedés után. A késztermékekből felhalmozott készlet sorban a hetedik hónapja növekszik.
https://www.census.gov/manufacturing/m3/adv/pdf/durgd.pdf
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!