November 5-ig lehet pályázni önerő támogatására

Gazdaság, 2021.10.06

A közvetlen irányítású uniós programokban, többek között a Kreatív Európa programban történő eredményesebb hazai részvétel érdekében a kormány a pályázóknak hazai forrásból önerő- és előkészítési költség támogatást nyújt, a pályázat keretösszege 2,506 milliárd forint, a benyújtási határidő 2021. november 5. - közölte a Kreatív Európa Nonprofit Kft. az MTI-vel szerdán.

Mint írták, a közvetlen irányítású uniós programok pályázataihoz szükséges előkészítési költségek és önerő támogatására kiírt pályázat 18 program pályázóit segíti előfinanszírozással.

A kedvezményezettek az egyes programok kiírásainak megfelelő hazai szervezetek lehetnek: költségvetési szervek, önkormányzatok, egyetemek, egyesületek vállalkozások, egyházak, alapítványok. A támogatható tevékenységek az önerő támogatás esetében megegyeznek a kiválasztott uniós program lehetőségeivel. Az előkészítő költségek esetében a fő támogatható tevékenység a lehető legjobb pályázat benyújtása érdekében igénybe vett pályázatírói és partnerkeresési szolgáltatás, a benyújtásra kész pályázat előzetes értékelése, a tanulmányok és hatásvizsgálatok készítése.

Jövőre szintén sor kerül a pályázat megnyitására, amely a Miniszterelnökség tervei szerint a későbbiekben is évente kerül majd meghirdetésre.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!