Novemberben nőtt a kínai kiskereskedelmi forgalom és ipari termelés

Gazdaság, 2019.12.16

Novemberben a várakozásokat meghaladó, öt hónapja a legnagyobb mértékben nőtt éves bázison a kiskereskedelmi forgalom és az ipari termelés Kínában a pekingi nemzeti statisztikai hivatal hétfőn publikált jelentése szerint.

Novemberben 8,0 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi forgalom az egy évvel korábbihoz képest az előző havi 7,2 százalékos éves növekedés után. A piac kisebb mértékű, 7,6 százalékos növekedést várt.

A novemberben elért 8,0 százalék a kiskereskedelmi forgalom öt hónapja, június óta a legnagyobb éves növekedése volt Kínában.

A januártól novemberig tartó időszakban nyolc százalékkal nőtt a kiskereskedelmi forgalom Kínában az előző évihez képest.

Az ipari termelés 6,2 százalékkal nőtt Kínában az egy évvel korábbihoz képest novemberben, jóval magasabb ütemben az előző hónapban elért 4,7 százalékos éves növekedésnél és a novemberi növekedésre a piaci elemzők körében konszenzusként kialakult 5,0 százalékos várakozásnál.

Az ipari termelés novemberben elért 6,2 százalékos éves növekedése június óta a legmagasabb volt Kínában.

Az év első tizenegy hónapjában 5,6 százalékkal nőtt éves bázison a kínai ipari termelés.

Az állóeszköz-beruházások a piaci várakozásoknak megfelelően 5,2 százalékkal, a valaha regisztrált legkisebb mértékben emelkedtek az előző évihez képest a január-novemberi periódusban Kínában. Az év első tíz hónapjában szintén 5,2 százalékos volt az éves növekedés.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!