Nyolcadik alkalommal népszerűsítették a horgászatot a Magyar Horgászat Nagykövetei Székesfehérváron

Gazdaság, 2021.06.24

Nyolcadik alkalommal találkoztak a Magyar Horgászat Nagykövetei, hogy horgászverseny keretében népszerűsítsék a horgászatot, az idei versenyt Székesfehérváron rendezték meg csütörtökön.

A Magyar Országos Horgász Szövetség elnöke, Szűcs Lajos a versenyt követően kiemelte: a Palotavárosi Felső-tavakon komoly horgászverseny alakult ki a nagy hőség ellenére.

Dérer István a MOHOSZ főigazgatója elmondta, hogy Magyarország több mint hetven horgász világbajnokkal rendelkezik, közülük több mint harminc Székesfehérváron is részt vett a versenyen.

Az élversenyzők között 29 220 grammal Pechnyó Gergely végzett a harmadik helyen, Bakó Péter 38 600 grammal ezüstérmes lett, míg a dobogó legfelső fokára 45 140 grammal Szabó Bence állhatott fel.

A horgász szövetségek versenyét Nagy József nyerte 42 620 grammal, Mazurák Péter (35 770 gramm) és Szabó János (24 460 gramm) előtt.

A horgász nagykövetek versenyén részt vett Áder János köztársasági elnök, Straub Dezső, Csőre Gábor, Reviczky Gábor és Trokán Péter színművészek, valamint Tátrai Tibor zenész. A viadal harmadik helyét 15 520 grammal Bokor Károly MOHOSZ alelnök szerezte meg, Erdei Zsolt ökölvívó 27 220 grammal lett második, míg az első helyet 27 620 grammal a MOHOSZ elnöke, Szűcs Lajos szerezte meg.

A legnagyobb kifogott hal különdíját Erdei Zsolt kapta, egy több mint 18 kilogrammos fehér busával.

Szentpéteri Sándor, az Agrárminisztérium erdőkért felelős helyettes államtitkára az MTI-nek elmondta, hogy tovább bővült az akasztói sziki ponty és a szilvásváradi pisztráng után a földrajzi oltalommal védett halak száma Magyarországon: július 4-től a balatoni hal elnevezés feltüntethető minden olyan halon, amely a Balatonból és annak vízgyűjtőjéből kerül ki. Megjegyezte: egy oltalom alatt lévő termék kétszer keresettebb, mint az oltalom nélküli, hiszen megfelelő minőséget, ízvilágot garantál. (FOTÓ)
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!