Októberben lassult a kiskereskedelmi forgalom növekedése Csehországban

Gazdaság, 2019.12.06

Októberben éves összehasonlításban 3,4 százalékra mérséklődött a kiskereskedelmi forgalom növekedése Csehországban. Szeptemberben ez az adat a már pontosított kimutatások szerint 7,1 százalék volt - közölte a Cseh Statisztikai Hivatal pénteken Prágában.

A cseh lakosság októberben elsősorban ruházati cikkeket, számítógépes technikát és élelmiszertermékeket vásárolt nagyobb mértékben, mint az előző hónapban. Ugyanakkor az üzemanyagok eladása 0,3 százalékkal csökkent. Idén május után ez volt a második hónap, amikor az üzemanyagforgalomban visszaesést mutattak ki.

A legnagyobb növekedést már hagyományosan az internetes üzletekben mutatták ki, de ez a 16,8 százalékos éves forgalomnövekedés szintén jóval alacsonyabb volt a szeptemberi 25,8 százaléknál.

Miután az idei októberben eggyel kevesebb volt a munkanapok száma, mint tavaly októberben, a naptári hatásoktól megtisztított éves szintű növekedés 4,6 százalékot tett ki.

Havi összehasonlításban a kiskereskedelmi forgalom októberben a szeptemberi szinten maradt és 0,7 százalékos növekedést mutatott.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!