Októberben nőtt a kiskereskedelmi forgalom az Egyesült Államokban

Gazdaság, 2022.11.16

A vártnál jobban, nyolc hónapja a legnagyobb mértékben nőtt a kiskereskedelmi forgalom októberben az Egyesült Államokban a washingtoni kereskedelmi minisztérium statisztikai intézete, az U.S. Census Bureau szerdai jelentése alapján.

A kiskereskedelmi forgalom az Egyesült Államokban októberben a várt 0,4 százalékot meghaladóan, 1,3 százalékkal, nyolc hónapja a legnagyobb mértékben emelkedett az előző havihoz képest a szeptemberi változatlan forgalom után.

Az egy évvel korábbihoz képest októberben 8,3 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi forgalom. Az előző hónapban, szeptemberben 8,6 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, augusztusban pedig 8,9 százalékkal.

A gépjármű-kereskedők eladásai októberben havi bázison 1,3 százalékkal nőttek, mivel az ellátási lánc korlátai enyhültek, míg a benzinköltségek emelkedése 4,1 százalékkal növelte a benzinkutak eladásait. A benzin és az autók eladása nélkül a kiskereskedelmi forgalom 0,9 százalékkal nőtt.

További 1,6 százalékos növekedés volt tapasztalható a vendéglátóhelyek forgalmában, az élelmiszer- és italboltok forgalma 1,4 százalékkal nőtt, a nem bolti kiskereskedők forgalma 1,2 százalékkal, az építőanyagoké 1,1 százalékkal, valamint az egészségügyi és személyi gondozási szolgáltatásoké 0,5 százalékkal.

Az elektronikai cikkek forgalma 0,3 százalékkal csökkent, a sport-, hobbi-, zene- és könyváruházak forgalma szintén 0,3 százalékkal mérséklődött.
https://www.census.gov/retail/marts/www/marts_current.pdf
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!