Öthavi csúcsra emelkedett a kiadott építési engedélyek és a megkezdett lakóingatlan-építések száma az Egyesült Államokban februárban

Gazdaság, 2023.03.16

Februárban öthavi csúcsra nőtt a kiadott lakásépítési engedélyek és a megkezdett lakóingatlan-építések száma az Egyesült Államokban a washingtoni kereskedelmi minisztérium statisztikai intézete, a Census Bureau csütörtöki jelentése alapján.

Februárban a kiadott építési engedélyek száma 13,8 százalékkal 1,524 millióra, öthavi csúcsra emelkedett a januári 1,339 millióról, elemzők előzetesen 1,34 milliós februári adatra számítottak. A havi szintű emelkedés üteme 2020 júliusa óta a legerősebb volt.

A megkezdett lakóingatlan-építések száma szezonális kiigazítással és évesítve februárban az előző havihoz képest 9,8 százalékkal 1,45 millióra, öthavi csúcsra emelkedett. Az elemzők jóval kisebb, 1,31 milliós évesített számot vártak februárra a januári 1,321 millió után. A megkezdett lakóingatlan-építések száma öt hónap csökkenés után először emelkedett az Egyesült Államokban, a februári volt 2021 márciusa óta a legnagyobb mértékű bővülés.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!